Informacje prasowe Przegląd
FRANKFURT NAD MENEM 2014-01-27

Nowa marka systemów hamulcowych GALFER oferuje dopasowane na miarę produkty dla wolnego rynku części zamiennych

• Marka GALFER łączy w sobie wysoką jakość z maksymalną funkcjonalnością
  • Systemy hamulcowe w pełni odpowiadają wymaganiom rynkowym
  • Dzięki atrakcyjnym zaletom kosztowym produkty marki GALFER są konkurencyjne dla klientów

Frankfurt nad Menem, 27 stycznia 2014. Systemy hamulcowe marki GALFER to części zamienne idealnie dopasowane do potrzeb rynku. Pod szyldem firmy Continental, jednego z wiodących na świecie dostawców dla przemysłu motoryzacyjnego, urozmaicony asortyment okładzin i tarcz hamulcowych stwarza teraz zupełnie nowe możliwości. Części zamienne – z wyczuciem i ze zrozumieniem wymagań handlu i warsztatów – w doskonały sposób łączą w sobie wysoką jakość z funkcjonalnością. "Za pośrednictwem produktów marki GALFER, Continental oferuje dokładnie to, czego potrzebuje rynek – nie mniej i nie więcej – mówi Peter Wagner, dyrektor sprzedaży w dziale Independent Aftermarket firmy Continental.

Okładziny i tarcze hamulcowe oraz osprzęt marki GALFER, jak wszystkie produkty firmy Continental, przekonują do siebie wysoką jakością techniczną. Począwszy od wyboru najwyższej jakości materiałów, przez precyzyjną produkcję aż po dopracowaną logistykę w połączeniu z bezprzykładną funkcjonalnością – produkty nie obiecują za dużo, one te obietnice spełniają. "Produkty GALFER to realiści w rodzinie Continental. Nasz asortyment koncentruje się konsekwentnie na tym co najważniejsze, aby w ten sposób zapewnić naszym klientom trwały sukces", wyjaśnia pan Wagner.

Produkty marki GALFER są – od pierwszych chwil w fazie rozwoju aż po projektowanie opakowań – zaprojektowane z myślą o odbiorcy. Równie silnie identyfikujemy się z codzienną pracą warsztatów i ich wymaganiami. Szybko i skutecznie dopasowujemy się do wahań rynkowych. Dzięki fachowej wiedzy i atrakcyjnym zaletom kosztowym produkty firmy Continental są konkurencyjne dla klientów. Możliwe jest to dzięki bliskiemu kontaktowi z warsztatami i handlowcami niezależnego rynku części zamiennych. "Znamy naszych klientów i ich cele – w postaci produktów GALFER oferujemy im dokładnie to, czego potrzebują, to wywodzi się z idei przewodniej marki "perfect fit" - dodaje pan Wagner.

"Z ankiet przeprowadzanych wśród firm handlowych i warsztatów wiemy, że bez doświadczenia nie ma zaufania. Dla produktów GALFER nie stanowi to problemu", zauważa Peter Wagner. Jest tak dlatego, że produkty marki GALFER opierają się na kompetencji firmy Continental, światowej sławy dostawcy dla przemysłu motoryzacyjnego, w zakresie rozwoju części oryginalnych (OE) oraz zarządzania aktywami (IAM) . Marka GALFER sama wyrobiła sobie w przeszłości ugruntowaną pozycję jako marka OEM [producent oryginalnego wyposażenia]. Ogromna wiedza merytoryczna i znajomość branży są logicznym następstwem tego doświadczenia.

Kontakt dla prasy

Eva Appold